Single post

Opvaskemaskine Test 2015

Hvilken opvaskemaskine skal du vælge? Hvilken er den bedste? Det forsøger vi at give svaret på her, hvor vi har taget et kig på de opvaskemaskine test, der er blevet foretaget i Skandinavien. Baseret på disse test har vi objektivt vurderet, hvilken opvaskemaskine der er den bedste.

Bedst i test opvaskemaskiner 2015:

Herunder præsenterer vi de opvaskemaskiner, der enten er blevet kåret som testvinder.
Kåringen som “bedst i test” er givet af troværdige testinstitutter, såsom forbrugerrådet Tænk.
Grøn: Kåret som “bedst i test” i 2015
Blå: Kåret som “bedst i test” i 2013

Testvinder:
✓ Tænk.dk Apr. 2013
(27)
Bosch
SMU53M72SK

Bosch SMU53M72SK opvaskemaskineDKK 3.492,-

Testvinder:
✓ Tænk.dk Apr. 2013
(7)
Siemens
SN45M231SK

Siemens SN45M231SK opvaskemaskineDKK 3.698,-

Testvinder:
✓ RadRon.se 2015
(0)
Siemens
SN45M209SK

Siemens SN45M209SK opvaskemaskineDKK 4.199,-

Testvinder:
✓ RadRon.se 2015
(0)
Bosch
SMU51M12SK

Bosch SMU51M12SK opvaskemaskineDKK 4.399,-

Hvilken opvaskemaskine-producent er bedst? En sammenligning ud fra en svensk test af 73 opvaskemaskiner fra 2015, viser at Bosch og Siemens er de bedste producenter af opvaskemaskiner.
Valg af opvaskemaskine-producent 2015

Herunder kan du se den opvaskemaskine vi mener er den bedste på markedet.

Test-nu.dk anbefaler opvaskemaskinen

Bosch SMU53M72SK
Opvaskemaskine test
– 46 anmeldelser
Vejl. Butikspris: 8.495 kr
Online Pris: 3.485 kr

Til butik »

Testvinder hos:
Tænk.dk 2013

Citat om opvaskemaskinen:

“Det er bare en super fantastisk opvaskemaskine. Den er så godt som lydløs, den er rummelig og nem at betjene, trods mange indstillingsmuligheder – og den vasker rent og tørrer rigtig godt. Mit bedste køb hidtil.”

– Fra WhiteAway.com

Derfor anbefaler vi Bosch SMU53M72SK: Vi har her på Test-nu.dk vurderet opvaskemaskinen Bosch SMU53M72SK til at være den bedste på markedet. Dette er vurderet på baggrund af forbrugerrådet Tænk’s test af opvaskemaskiner fra maj 2013. I Tænk’s test var næsten halvtreds opvaskemaskiner med, fra de allermest populære mærker og her formåede Bosch SMU53M72SK at blive testvinder.

Tænk.dk beskriver Bosch opvaskemaskinen således:

“Den A+++-mærkede opvaskemaskine fra Bosch klarer sig rigtigt godt i testen og bliver Bedst i Test. Maskinen både vasker og tørrer godt. Selv plasticbokse bliver helt tørre, hvilket der ikke er mange andre, der klarer.[…]”

Om: Bosch SMU53M72SK er en energirigtig opvaskemaskine i den bedste energiklasse, som er A+++. Den har en kapacitet på 13 standardkurverter. Opvaskemaskinen har Bosch AquaStop, hvilket beskytter maskinen mod vandskader. Den har VarioSpeed, hvilket gør at du kan forkorte vasketiden med hele 50 %. På trods af den kortere vasketid vil vaskeresultatet, renheden og tørringen være ligeså godt, som ved en normal opvask. Opvaskemaskinen har Aquasensor, hvilket gør at den automatisk justere vandmængden i forhold til, hvor meget maskinen er fyldt op. Herudover har den elektronisk indikator, som viser når den mangler salt samt afspændingsmiddel. Den har afkalkningselektronik og et selvrensende filtersystem. Herudover er der flere smarte funktioner såsom børnesikring, men dem kan du læse mere om ved at følge linket til Wupti.com, hvor opvaskemaskinen sælges.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Energiforbrug: 0,75 kWh
 • Vandforbrug: 10 liter pr. vask
 • Lydniveau: 44 dB
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Timerfunktion: Ja
 • AquaStop: Ja

Anmeldelser: På WhiteAway.com og WhiteAway.se har Bosch SMU53M72SK fået 46 anmeldelser, samlet. Baseret på disse anmeldelser har opvaskemaskinen fået en score på 4,1 ud af 5. Du kan selv læse anmeldelserne her. Der bliver blandt andet skrevet følgende om opvaskemaskinen på WhiteAway:

“Super tilfreds med denne opvasker. Kan kun anbefales. Er næsten i tvivl om vi har startet den pga. det lave lydniveau og dejligt med det lave vand- og energiforbrug.”

Hjælp andre med at vælge opvaskemaskine, ved at fortælle hvilket opvaskemaskine mærke du anbefaler / ikke anbefaler, i afstemningen herunder. Fortæl meget gerne om, mere om din opvasker i kommentarfeltet nederst i artiklen.

Hvilket opvaskemaskine mærke har du været utilfreds med?

View Results

Loading ... Loading ...

Hvilket mærke til opvaskemaskiner anbefaler du?

View Results

Loading ... Loading ...

Test af opvaskemaskiner

Herunder kan du læse mere om de test, der er foretaget af opvaskemaskiner – og se hvilke maskiner der klarer sig bedst. Vi har kun samlet test fra Skandinavien og Tyskland. Vi opdaterer jævnligt artiklen i takt med der foretaget nye test.

Se også vores artikel om test af køleskabe.

2015: Råd & Rådgivning

I 2015 har det professionelle svenske testmagasin Råd & Rådgivning foretaget en omfattende test af opvaskemaskiner. Råd & Rådgivning er Sveriges svar på det danske forbrugerråd Tænk. I den svenske opvaskemaskine test var i alt 73 modeller involveret, som hver især blev vurderet ud fra vaske- og tørreevne, tid, betjening, miljø, lydniveau og kvalitetsindtryk. På baggrund af disse kriterier blev, hver model tildelt en score fra 1 – 100, hvor 100 er det bedst mulige. Kåringen som “bedst i test” går til de to søskendemodeller Bosch SMU51M12SK og Siemens SN45M209SK (modellerne er ens men med to forskellige navne). De tildeles en score på 74 ud af 100 og klarer sig godt i alle testens kriterier, bortset fra “tid”, som generelt trækker ned hos mange af opvaskemaskinerne. Særlig stor ros for de to testvindere for deres kvalitetsindtryk. Testens 3. plads bliver delt af Miele G 6517 SCU XXL og Siemens SN478S01TS, der begge bliver tildelt en score på 71 ud af 100 point. Generelt bliver de øverste pladser i testen besat af hovedsagligt Bosch og Siemens.
Du kan læse om hele den store svenske test af opvaskemaskiner hos Råd & Rådgivning.

Testresultat:

 1. Bosch SMU51M12SK
 2. Siemens SN45M209SK
 3. Miele G 6517 SCU XXL

2013: Råd & Rådgivning

Den nok største test, der er blevet foretaget af opvaskemaskiner i nyere tid, er RadRon.se’s test af næsten halvtreds modeller, som blev foretaget i April 2013. I testen bliver det beskrevet at alle opvaskemaskinerne klarer sig godt, når det kommer til opvask, men forskellen ligger i støjniveau, tørhed og opvasktid. I testen blev det eftervist at den tørrings-teknologi Bosch og Siemens for nyligt har lanceret, faktisk giver bedre resultater. Teknologien går ud på, at opvaskemaskinen er fyldt med zeolit, hvilket skal absorbere varmen og fugten.
RadRon.se har tidligere bevist i en test, at de opvaskemaskiner, der blev proklameret med at være “grønne” ikke nødvendigvis var mere miljøvenlige.
Alle testens modeller får gode karakterer for brugervenlighed, kvalitet og manual. Den største forskel blandt maskinerne ligger i støjniveauet. Det anbefales at, hvis du vælger en af de mest støjende maskiner, skal du kunne lukke køkkendøren.
Du kan læse om hele den store omfattende test på RadRon.se.

Testresultat:

 1. Bosch SMU53M72SK
 2. Siemens SN45M231SK
 3. Bosch SMU50M62SK

2012: Testfakta.se

I 2012 foretog Testfakta en test af seks mellemdyre opvaskemaskiner til prisen 4500 – 6500 kr. Hver model blev testet i en række elementer, såsom strømforbrug, opvasktid, tørringsevne, rengøring osv. I hver kategori blev opvaskemaskinen tildelt en score og baseret på gennemsnitlig score blev en testvinder fundet.
Testens vinder blev Siemens SpeedMatic, som i testen beskrives som en hurtig, stille og energieffektiv opvaskemaskine. Den udmærker sig ikke på nogen måde dårligt i testen.
I testen kan det ses, hvorledes nogen producenter går på kompromis med kvaliteten, for at kunne presse prisen ned på deres produkt.
Du kan læse om hele testen på Testfakta.se.

Testresultat:

 1. Siemens SpeedMatic SN45M206SK
 2. Bosch ActiveWater SMU53M62SK
 3. Cylinda 92005320

2012: Smartson.se opvaskemaskine sammenligning

I 2012 foretog det svenske testmagasin Smartson.se en test af ti opvaskemaskiner. I testen blev der ikke udkåret nogen vinder, i stedet bliver det beskrevet, hvorfor det er bedre at benytte en opvaskemaskine, fremfor opvask i hånden. Herudover er der taget et kig på en række modeller fra, de mest populære mærker, såsom Miele, Smeg osv.
Du kan læse de gode opvaskemaskine tips og råd på Smartson.se.

2012: ViIVilla.se sammenligning af opvaskemaskiner

ViIVilla.se kendes i Danmark som IDENYT.dk. Siden foretog i 2012 en test af ni opvaskemaskiner, hvor det blev vurderet, hvor meget vand og strøm der kan spares, ved at vælge den ene opvaskemaskine fremfor den anden. Ligesom i Smartson.se’s test blev der heller ikke i denne kåret nogen vinder. Herudover blev der beskrevet, hvor meget energi der kan spares, hvordan man bruger sin opvaskemaskine bedst muligt og lignende.
Du kan læse om hele sammenligningen på ViIVilla.se.

2010: Test.de

Test.de foretog i 2010 en test af 16 opvaskemaskiner. Hver model blev vurderet ud fra en række parametre og herefter tildelt en score fra 0,5 – 5,5, hvoraf 0,5 er det bedste. Hele fem modeller må deles om en førsteplads, da de alle opnår en score på 1,6. Førstepladsen bliver delt mellem modellerne Bosch SMI68M35EU, Miele G1355 SCi, Neff S41M68N3EU, Siemens SN56M584EU og Miele G1355 SC.

Testresultat:

 1. Bosch SMI68M35EU
 2. Miele G1355 SCi
 3. Siemens SN56M584EU
Sammenligning af opvaskemaskine-producenter 2014

Skriv en kommentar

kommentarer

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes