✓ Kun troværdige forhandlere   ✓ Anbefalinger ud fra test og anmeldelser

Dansk FlagNorsk FlagSvensk Flag

Opvaskemaskine Test 2014 – Bosch / Siemens er de bedste

Hvilken opvaskemaskine skal du vælge? Hvilken er den bedste? Det forsøger vi at give svaret på her, hvor vi har taget et kig på de opvaskemaskine test, der er blevet foretaget i Skandinavien. Baseret på disse test har vi objektivt vurderet, hvilken opvaskemaskine der er den bedste.
Herunder præsenterer vi fem opvaskemaskienr, der enten er blevet kåret som testvinder – eller har fået gode forbrugeranmeldelser..

Testvinder:
✓ Kuluttaja 2012
(40)
Bosch SMU50M62SK
Bosch SMU50M62SK opvaskemaskineDKK 2.899,-

Testvinder:
✓ Tænk.dk Apr. 2013
(7)
Siemens SN45M231SK
Siemens SN45M231SK opvaskemaskineDKK 3.770,-

Testvinder:
✓ Tænk.dk Apr. 2013
(27)
Bosch SMU53M72SK
Bosch SMU53M72SK opvaskemaskineDKK 3.890,-

Vi anbefaler:
✓ Gode anmeldelser
(11)
Siemens
SX65T091SK

DKK 4.694,-

Vi anbefaler:
✓ Gode anmeldelser
(2)
Miele
G 5600 SCU

Miele<br /><noscript><img src=DKK 7.499,-

Bemærk Miele opvaskemaskinen vi henviser til herover kun er vurderet af få forbrugere, hvilket giver usikkerheder.

Herunder kan du se den opvaskemaskine vi mener er den bedste på markedet.

Test-nu.dk anbefaler opvaskemaskinen

Bosch SMU53M72SK
Opvaskemaskine test
- 27 anmeldelser
Vejl. Butikspris: 8.495 kr
Online Pris: 3.890 kr

Test vundet:
Tænk.dk 2013

Derfor anbefaler vi Bosch SMU53M72SK: Vi har her på Test-nu.dk vurderet opvaskemaskinen Bosch SMU53M72SK til at være den bedste på markedet. Dette er vurderet på baggrund af forbrugerrådet Tænk’s test af opvaskemaskiner fra maj 2013. I Tænk’s test var næsten halvtreds opvaskemaskiner med, fra de allermest populære mærker og her formåede Bosch SMU53M72SK at blive testvinder.

Tænk.dk beskriver Bosch opvaskemaskinen således:

“Den A+++-mærkede opvaskemaskine fra Bosch klarer sig rigtigt godt i testen og bliver Bedst i Test. Maskinen både vasker og tørrer godt. Selv plasticbokse bliver helt tørre, hvilket der ikke er mange andre, der klarer.[...]“

Om: Bosch SMU53M72SK er en energirigtig opvaskemaskine i den bedste energiklasse, som er A+++. Den har en kapacitet på 13 standardkurverter. Opvaskemaskinen har Bosch AquaStop, hvilket beskytter maskinen mod vandskader. Den har VarioSpeed, hvilket gør at du kan forkorte vasketiden med hele 50 %. På trods af den kortere vasketid vil vaskeresultatet, renheden og tørringen være ligeså godt, som ved en normal opvask. Opvaskemaskinen har Aquasensor, hvilket gør at den automatisk justere vandmængden i forhold til, hvor meget maskinen er fyldt op. Herudover har den elektronisk indikator, som viser når den mangler salt samt afspændingsmiddel. Den har afkalkningselektronik og et selvrensende filtersystem. Herudover er der flere smarte funktioner såsom børnesikring, men dem kan du læse mere om ved at følge linket til Wupti.com, hvor opvaskemaskinen sælges.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Energiforbrug: 0,75 kWh
 • Vandforbrug: 10 liter pr. vask
 • Lydniveau: 44 dB
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Timerfunktion: Ja
 • AquaStop: Ja

Anmeldelser: På WhiteAway.com og WhiteAway.se har Bosch SMU53M72SK fået 27 anmeldelser, samlet. Baseret på disse anmeldelser har opvaskemaskinen fået en score på 4,8 ud af 5. Du kan selv læse anmeldelserne her. Der bliver blandt andet skrevet følgende om opvaskemaskinen på WhiteAway:

“Super tilfreds med denne opvasker. Kan kun anbefales. Er næsten i tvivl om vi har startet den pga. det lave lydniveau og dejligt med det lave vand- og energiforbrug.”

Hvilket opvaskemaskine mærke har du været utilfreds med?

View Results

Loading ... Loading ...

Hvilket mærke til opvaskemaskiner anbefaler du?

View Results

Loading ... Loading ...

Test af opvaskemaskiner

Herunder kan du læse mere om de test, der er foretaget af opvaskemaskiner – og se hvilke maskiner der klarer sig bedst. Vi har kun samlet test fra Skandinavien og Tyskland.

2013: RadRon.se

Den nok største test, der er blevet foretaget af opvaskemaskiner i nyere tid, er RadRon.se’s test af næsten halvtreds modeller, som blev foretaget i April 2013. I testen bliver det beskrevet at alle opvaskemaskinerne klarer sig godt, når det kommer til opvask, men forskellen ligger i støjniveau, tørhed og opvasktid. I testen blev det eftervist at den tørrings-teknologi Bosch og Siemens for nyligt har lanceret, faktisk giver bedre resultater. Teknologien går ud på, at opvaskemaskinen er fyldt med zeolit, hvilket skal absorbere varmen og fugten.
RadRon.se har tidligere bevist i en test, at de opvaskemaskiner, der blev proklameret med at være “grønne” ikke nødvendigvis var mere miljøvenlige.
Alle testens modeller får gode karakterer for brugervenlighed, kvalitet og manual. Den største forskel blandt maskinerne ligger i støjniveauet. Det anbefales at, hvis du vælger en af de mest støjende maskiner, skal du kunne lukke køkkendøren.
Du kan læse om hele den store omfattende test på RadRon.se.

Testresultat:

 1. Bosch SMU53M72SK
 2. Siemens SN45M231SK
 3. Bosch SMU50M62SK

2012: Testfakta.se

I 2012 foretog Testfakta en test af seks mellemdyre opvaskemaskiner til prisen 4500 – 6500 kr. Hver model blev testet i en række elementer, såsom strømforbrug, opvasktid, tørringsevne, rengøring osv. I hver kategori blev opvaskemaskinen tildelt en score og baseret på gennemsnitlig score blev en testvinder fundet.
Testens vinder blev Siemens SpeedMatic, som i testen beskrives som en hurtig, stille og energieffektiv opvaskemaskine. Den udmærker sig ikke på nogen måde dårligt i testen.
I testen kan det ses, hvorledes nogen producenter går på kompromis med kvaliteten, for at kunne presse prisen ned på deres produkt.
Du kan læse om hele testen på Testfakta.se.

Testresultat:

 1. Siemens SpeedMatic SN45M206SK
 2. Bosch ActiveWater SMU53M62SK
 3. Cylinda 92005320

2012: Smartson.se opvaskemaskine sammenligning

I 2012 foretog det svenske testmagasin Smartson.se en test af ti opvaskemaskiner. I testen blev der ikke udkåret nogen vinder, i stedet bliver det beskrevet, hvorfor det er bedre at benytte en opvaskemaskine, fremfor opvask i hånden. Herudover er der taget et kig på en række modeller fra, de mest populære mærker, såsom Miele, Smeg osv.
Du kan læse de gode opvaskemaskine tips og råd på Smartson.se.

2012: ViIVilla.se sammenligning af opvaskemaskiner

ViIVilla.se kendes i Danmark som IDENYT.dk. Siden foretog i 2012 en test af ni opvaskemaskiner, hvor det blev vurderet, hvor meget vand og strøm der kan spares, ved at vælge den ene opvaskemaskine fremfor den anden. Ligesom i Smartson.se’s test blev der heller ikke i denne kåret nogen vinder. Herudover blev der beskrevet, hvor meget energi der kan spares, hvordan man bruger sin opvaskemaskine bedst muligt og lignende.
Du kan læse om hele sammenligningen på ViIVilla.se.

2010: Test.de

Test.de foretog i 2010 en test af 16 opvaskemaskiner. Hver model blev vurderet ud fra en række parametre og herefter tildelt en score fra 0,5 – 5,5, hvoraf 0,5 er det bedste. Hele fem modeller må deles om en førsteplads, da de alle opnår en score på 1,6. Førstepladsen bliver delt mellem modellerne Bosch SMI68M35EU, Miele G1355 SCi, Neff S41M68N3EU, Siemens SN56M584EU og Miele G1355 SC.

Testresultat:

 1. Bosch SMI68M35EU
 2. Miele G1355 SCi
 3. Siemens SN56M584EU

Mest populære opvaskemaskine mærker

Vi har undersøgt, hvilke opvaskemaskiner der er de mest efterspurgte i Danmark. Herunder har vi lavet en top liste over de mest efterspugte opvaskemaskine mærrker. Vi angiver ikke, hvilke mærker der er de bedste, men hvilke der er de mest efterspurgte. Dog er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Rank:

#1

#2

#3

#4

#5

Bosch
opvaskemaskiner

Bosch ovpaskemaskiner

Miele
opvaskemaskiner

Miele opvaskemaskiner

AEG
opvaskemaskiner

AEG opvaskemaskiner

Whirlpool
opvaskemaskiner

Whirlpool opvaskemaskiner

Blomberg
opvaskemaskiner

Blomberg opvaskemaskiner

Valg af opvaskemaskine

Er du i tvivl om, hvilken opvaskemaskine du skal vælge? Her beskriver vi de modeller som vi anbefaler – og ser på deres forskelle, samt hvilke behov de enkelte modeller opfylder.

Du vil bemærke vores anbefalinger er domineret af Bosch/Siemens, som ifølge vores vurdering og resultater i test, producerer markedets bedste maskiner.

Bosch SMU53M72SK / Siemens SN45M231SK – Bedste almindelige opvaskemaskine


Til den almindelige forbruger, mener vi markedets bedste opvaskemaskine er den testvindende model Bosch SMU53M72SK som er fuldstændig identisk med Siemens SN45M231SK, bortset fra de to forskellige navne.

SMU53M72SK blev testvinder i det danske forbrugerråd Tænk.dk’s test fra 2013, som den eneste model, hvilkte er et stort kvalitetstegn. Den er i bedste energiklasse A+++ og med tørrevne i klasse A. Maskinens energiforbrug er på 0,75 kwH og den bruger 10 liter pr. vask. Dens kapacitet er på 13 kuverter.

Bosch opvaskemaskinen er med Timer-funktion således, du kan indstille hvornår maskinen skal gå i gang og herudover har den Aquastop, som er en sikkerhedsforanstaltning, hvis maskinens slange brister eller lignende.
Som noget unikt har Bosch SMU53M72SK et unikt tørresysystem kaldet Zeolite-tørring, som betyder at maskinen opdanner fugt til varme, hvilket gør at opvasken er endnu mere tør, end hos andre opvaskemaskiner.

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Antal kuverter: 13
 • Lydniveau: 44 dB

På WhiteAway.com udvider forbrugerne rigtig høj tilfredshed med maskinen. Den bliver blandt andet beskrevet således af en forbruger:

“Det bedste køb meget længe. Alt er rent, og den er næsten lydløs, hvilket er vigtigt da vi har åben køkken i forbindelse med stuen. Rart med Quick vask når vi har gæster. Vi er også meget glad for indikatoren for hvor lang tid der er tilbage. Jeg vil varmt anbefale denne maskine. Rigtig god kundebetjening, hurtig og effektiv levering.”

Note: Der kan være prisforskel på Bosch SMU53M72SK og Siemens SN45M231SK, selvom de to opvaskemaskiner er identiske. Du kan altså spare penge ved at vælge maskinen med det ene navn, fremfor det andet.

På WhiteAway.com kan Siemens SN45M231SK købes for 3.770 kr.
På WhiteAway.com kan Bosch SMU53M72SK købes for 3.599 kr.

Siemens SX65T091SK – God integrerbar opvaskemaskine


Hvis du ønsker en integrerbar opvaskemaskine i top kvalitet, mener vi Siemens SX65T091SK er et godt valg. Ud fra de forbrugeranmeldelser vi har samlet af maskinen, har forbrugerne bedømt den til 4,7 ud af 5, hvilket er rigtig godt.

Da Siemens SX65T091SK er en fuldt integrerbar opvaskemaskine, leveres den uden frontlåg – men i stedet skal en køkkenlåge påmonteres.

SX65T091SK er i energiklasse A++ og er med en tørreevne i klasse A. Dens energiforbrug er på 0,93 kWh og dens vandforbrug er på 10 liter pr. vask. Maskinens kapacitet er på 14 kuverter og den har et lydniveau på 44 dB.

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Antal kuverter: 14
 • Lydniveau: 44 dB

På WhiteAway.com er der store roser til opvaskemaskinen i forbrugernes anmeldelser. Den bliver blandt andet beskrevet således:

“God maskine der vasker fantastisk. Ingen grund til at købe dyre tabs og kvaliteten er oceaner højere end vor tidligere Siemens. Ligeledes har den en kæmpe kapacitet! Instruktionen til lågemontereringen kune være bedre”

Siemens SX65T091SK kan købes på WhiteAway.com for 4.399 kr.

Siemens SR45M280SK – Smal opvaskemaskine


I mindre husstande kan det være mere praktisk med en smal opvaskemaskine, da de fylder mindre. Mens en almindelig opvaskemaskine har en bredde på 60 cm har Siemens SR45M280SK en bredde på blot 45 cm. I de forbrugeranmeldelser vi har fundet af SR45M280SK er den blevet bedømt til 4,5 ud af 5, hvilket er godt for en smal-model.

SR45M280SK er i energiklasse A+ og har en tørrevne i klasse A. Den er med et energiforbrug på 0,84 kWh og et vandforbrug på 9 liter pr. vask.
Maskinen har bestikbakke øverst og en kapacitet på 10 kuverter. Den er desuden med Timer-funktion og Aquastop.

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Antal kuverter: 10
 • Lydniveau: 44 dB

På WhiteAway.com er Siemens SR45M280SK blevet anmeldt af en række forbrugere, som udtrykker generel tilfredshed med maskinen. En forbruger beskriver den blandt andet således:

“Er godt tilfreds. En rigtig god lille maskine som er støjsvag med gode pakke muligheder. Er rigtig glad for bestikskuffen. Flot design som blender diskret ind med et Hvidt køkken. Levering var upåklagelig og næsten til aftalt tid. +40 min.”

Siemens SR45M280SK kan købes på WhiteAway.com for 3.333 kr.

Skriv en kommentar

kommentarer

Kommentér