Single post

Støvsuger Test 2015

Hvilken støvsuger klarer sig bedst i test? Det har vi undersøgt på Test-nu.dk, hvor vi har samlet test af støvsugere fra Skandinavien og Tyskland. På baggrund af disse test og ud fra anmeldelser, er vi kommet frem til, hvilke støvsugere, der er de bedste på det danske marked.

Bedste støvsugere 2015

Herunder kan du se, hvilke støvsugere der kåres som “bedst i test”, samt modeller der får gode anmeldelser af forbrugerne.

Vi anbefaler
Billig støvsuger:

✓ Gode anmeldelser
(25)
Miele
C1 Powerline

Miele Complete C1 PowerlineDKK 999,-

Testvinder
Alm. Støvsuger:

✓ DR.dk 2014
(371)
Siemens
VSQ4GP1268

Siemens VSQ4GP1268DKK 1.497,-

Anbefales
Allergivenlig:

✓ Haus&Garten 2014
(0)
Nilfisk
Elite P Energy

Nilfisk støvsugerDKK 1.899,-

Testvinder 2015
Alm. Støvsuger:

✓ Testfakta.se 2015
(20)
Electrolux
ZUOGREEN

Electrolux ZUOGREEN støvsugerDKK 1.995,-

Vi anbefaler
Alm. Støvsuger:

✓ Gode anmeldelser
(21)
Miele
C3 Powerline

Miele Complete C3 PowerlineDKK 2.299,-

Testvinder 2015
Alm. Støvsuger:

✓ Tænk.dk
(0)
Electrolux
ZUOQUATTRO

Electrolux ZUOQUATTRODKK 3.188,-

Bemærk: Flere forbrugere fortæller i kommentarfeltet (se længere nede), at de ikke er tilfredse med deres Electrolux støvsuger og disse er i “gennemført dårlig kvalitet”. Generelt skal du være opmærksom på, at test ikke fortæller noget om, hvor god holdbarheden er for en støvsuger – men i stedet, hvor god den er til at støvsuge her og nu. Generelt er Miele den producent der er bedst kendt for sin holdbarhed – med en testet levetid på 20 år.

Test af støvsugere

Herunder kan du få et overblik over, hvilke test der er foretaget af støvsugere i de seneste år. Vi fortæller nærmere om hver enkelt test og hvilke støvsugere der får topplaceringer og opdaterer jævnligt, så du kan få de nyeste informationer om markedets bedste støvsugere.

Antal støvsuger test: 15

2015: Råd & Rådgivning – Test af 36 støvsugere

Troværdighed:

5
RadRon

  Testet af:
  “Råd & Rådgivning”
  Antal testet: 36
  Pointskala: 1 – 100
  Fra: Sverige
  Dato: 2015-06-23

 • Gå til test »

Radron.se er et svensk forbrugerråd, som foretager de mest omfattende test der er i Sverige. Testmagasinet foretager jævnligt test af støvsugere. I deres test fra 2015 var i alt 36 modeller involveret, blandt andet fra producenterne Electrolux, Philips, Miele, Bosch, Dyson, Siemens m.m. Hver af modellerne i testen bliver vurderet på en skala fra 1 – 100, hvor 100 er det bedst mulige. Denne vurdering gives blandt andet på baggrund af de enkelte støvsugeres evne til støvsugning, partikeludslip, betjening, holdbarhed, miljø m.m. Testen involverede poseløse og almindelige støvsugere med pose og generelt kan det konstateres at de almindelige modeller klarer sig bedst.
Flere støvsugere tildeles titlen som “bedst i test”, men den model, som opnår testens højeste score er Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO, der opnår en score på 73 ud af 100. Denne støvsuger får meget stor ros for sine miljøegenskaber, sin partikeludslip, samt holdbarhed. På en andenplads kommer de tre Philips støvsugere; FC8721, FC8722, FC8723.

Testresultat (top 3):

 1. Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO
 2. Philips FC8721
 3. Philips FC8722

2015: Stiftung Warentest

Troværdighed:

5
rsz_img-stiftung_warentest

  Testet af:
  “Stiftung Warentest”
  Antal testet: 12
  Pointskala: 1 – 5
  Fra: Tyskland
  Årstal: 2015

 • Gå til test »
Stiftung Warentest er et stort tysk testmagasin, der er kendt for at foretager omfattende og troværdige test af forskellige produkter. Den tyske testsides test af støvsugere fra 2015 involverede i alt 12 modeller og nogen af de største støvsuger-producenter i Europa var involveret, såsom Siemens, Miele, Electrolux, Philips, AEG/Electrolux, Bosch m.m. Hver af støvsugerne bliver vurderet ud fra sugeevne, håndtering, miljøegenskaber og holdbarhed og tildeles på baggrund af disse kriterier en score fra 1 – 5, hvor 1 er det bedst mulige. Kåringen som “bedst i test” går til Siemens VSQ8SEN72C, der tildeles en samlet score på 1,8. Den bliver beskrevet som meget holdbar, men klarer sig godt i alle testens kriterier. På testens andenplads kommer Kärcher VC 6 Premium, der er i tæt løb med testvinderen, med en score på 1,9. Tredjepladsen bliver delt af de to modeller Miele Complete C3 RED EcoLine PLUS og Philips FC9197 / 91 PerformerPro Eco, der begge tildeles en score på 2,0.
De fem bedste støvsugere i testen klarer sig godt, mens de øvrige syv modeller klarer sig knap så godt. Generelt bliver disse modeller kritiseret for deres sugeevne, der overhovedet ikke er ligeså god som de bedste modellers i testen.

Testresultat (top 3):

 1. Siemens VSQ8SEN72C
 2. Kärcher VC 6 Premium
 3. Miele Complete C3 EcoLine PLUS

2015: Testfakta.se

Troværdighed:

4
Testfakta

  Testet af:
  “Testfakta.se”
  Antal testet: 7
  Pointskala: 1 – 5
  Fra: Sverige/Tyskland
  Årstal: 2015

 • Gå til test »

SLG laboratorium i Tyskland har i samarbejde med svenske Testfakta.se foretaget en test af støvsugere, hvor 7 modeller har været involveret. De er blevet testet i rengøring, lydniveau, håndtering og delenes holdbarhed, hvorefter de har fået tildelt en score fra 1-5, hvoraf 5 er det bedst mulige. Generelt er der tæt løb i testen, hvor 6 ud af 7 støvsugerne får stort set den samme score, mens én model klarer sig særlig dårligt. Kåringen som “bedst i test” går til Electrolux ZUOGREEN, der opnår en samlet score på 4,2 ud af 5. Den bliver beskrevet som værende gode til at støvsuge, have et lavt lydniveau, men har til gengæld også en dårlig holdbarhed og er blandt de støvsugere, der klarer sig dårligst i dette kriterie. Testens andenplads går til de to støvsugere Bosch BSGL5331 og Siemens VSQ8330, der med en score på 4,1 ud af 5, er meget tæt på testvinderen. På de kommende pladser med en score på 4,0 ud af 5, kommer støvsugere fra Philips, Nilfisk og Miele, der trods sin dårlige placering, klarer sig godt og ligger ganske tæt på testvinderen fra Electrolux.

Testresultat:

 1. Electrolux ZUOGREEN
 2. Bosch BSGL5331
 3. Siemens VSQ8330

2014: Haus & Garten Test

Troværdighed:

4 img-haus and garten test

  Testet af:
  “Haus&Garten Test”
  Antal testet: 8
  Pointskala: 1 – 6
  Fra: Tyskland
  Årstal: 2014

 • Gå til test »

Den tyske testside Haus & Garten Test foretog i 2014 en test af energieffektive støvsugere. I alt involverede testen otte modeller, hvoraf følgende producenter var involveret; Electrolux/AEG, Nilfisk, Samsung, EIO, Vorkwerk, Severin, Philips og Thomas. Hver model i testen bliver vurderet ud fra funktionalitet (50 %), håndtering (35 %), bearbejdning (10 %) og miljø (5 %). På baggrund af de kriterier bedømmes, hver enkelt model på en skala fra 1 – 6, hvor 1 er det bedst mulige. Kåringen som “bedst i test” går til AEG UltraOne Öko (som i Danmark hedder Electroluc UOGREEN). Den opnår en score på 1,3 og klarer sig generelt godt i alle testens kriterier. På andenpladsen kommer Nilfisk Elite Energy, der er i tæt løb med testvinderen, men må nøjes med en score på 1,4. Nilfisk Elite Energy er sammen med testvinderen de eneste to modeller, der kategoriseres som “meget god”. PÅ en tredjeplads kommer Samsung VC08F60YKSC.

Testresultat:

 1. AEG UltraOne Ôko (I Danmark hedder den Electrolux UltraOne Green)
 2. Nilfisk Elite Energy
 3. Samsung VC08F60YKSC

2014: Aftonbladet.se

Troværdighed:

4

Aftonbladet

  Testet af:
  “Aftonbladet.se”
  Antal testet: 6
  Pointskala: 1 – 5
  Fra: Sverige
  Årstal: 2014

 • Gå til test »

Den svenske side Aftonbladet.se foretog i november 2014 en støvsuger test, hvor 6 modeller var involveret, der alle opfylder de nyeste energikrav fra EU. De fleste af testens støvsugere får ros for at have en god sugeevne – men det der adskiller dem, er deres lyd, manøvrering og ledningslængde. Ingen støvsugere i testen opnår en maksimal, men alle klarer sig godt – bortset fra én. Bedst i test bliver Miele Compact C2 EcoLine HEPA, som får en score på 4 ud af 5. Miele støvsugeren er let og kompakt og med et støjniveau i den lavere ende. På en delt andenplads kommer Electrolux Ultrasilencer ZUSORIGINR og Bosch Free’e BSGL5331, der ligesom testvinderen fra Miele opnår en score på 4 ud af 5.

Testresultat:

 1. Miele Compact C2 EcoLine HEPA
 2. Bosch Free’e BSGL5331
 3. Electrolux Ultrasilencer ZUSORIGINR

2014: Tænk.dk

Troværdighed:

4 Taenk_250x250

  Testet af:
  “Tænk.dk”
  Antal testet: 56
  Pointskala: 1 – 100
  Fra: Danmark
  Årstal: 2010-2014

 • Gå til test »

Da EU fra 1. september 2014 har indført, at de støvsugere, der produceret maksimalt må have en effekt på 1600 watt, har forbrugerrådet Tænk opdateret deres test, så de støvsugere med højere effekt nu er fjernet. Det betyder, at der er nye modeller som får topplaceringerne. De to støvsugere, der får højest score er Electrolux ZG8800 UltraOneGreen og Siemens VSQ4GP1268, der opnår en samlet score på 76 ud af 100. Begge testvindere får stor ros for deresstøvfiltrering og holdbarhed. Herudover bliver Electrolux støvsugeren også særlig meget rost for sin støvsugning og sit energiforbrug.

Testresultat:

 1. Electrolux ZG8800 UltraOneGreen
 2. Siemens VSQ4GP1268
 3. Miele S8330 Parket Hepa

2013: RadRon.se

Troværdighed:

4
RadRon

  Testet af:
  “Råd & Rådgivning”
  Antal testet: 48
  Pointskala: 1 – 100
  Fra: Sverige
  Årstal: 2013

 • Gå til test »

RadRon.se er et stort svensk testmagasin, der foretager meget præcise og gode test. I juni 2013 testede siden 48 støvsugere, med Electrolux i toppen, som de bedste modeller. Næsten alle modeller i testen fik højeste bedømmelse for sin holdbarhed. Men når det kom til støvsugning på tynde måtter, hårde gulve og tykke måtter, var der en klar adskillelse i resultaterne fra model til model. Tidligere markedsførte støvsugeproducenterne sig med, at deres støvsugere havde høj effekt, hvilket skulle give bedre sugeeffekt, hvilket dog ikke er sandt. Nu sker der næsten det omvendte på markedet, at producenterne proklamerer med, hvor lidt energi deres støvsugere brugere og hvor miljøvenlige de derved er. Testvinder blev Electrolux UOORIGINWR UltraOne. Andenpladsen gik til Electrolux ZUS 3922, mens tredjepladsen ligeledes gik til en Electrolux støvsuger.

Testresultat:

 1. Electrolux UOORIGINWR UltraOne
 2. Electrolux ZUS 3922
 3. Electrolux UMORIGIN UltraOne MiniG

2013: Tænk.dk

Troværdighed:

4 Taenk_250x250

  Testet af:
  “Tænk.dk”
  Antal testet: 106
  Pointskala: 1 – 100
  Fra: Danmark
  Årstal: 2008 – 2013

 • Gå til test »

Forbrugerbladet Tænk foretog i 2013 en omfattende test af hele 106 almindelige støvsugere. Den dyreste model i testen havde en pris på 4.000 kr, men testens vinder blev en model, der har en pris på lidt over 1500 kr. Testvinderen blev Electrolux UltraOne Z8820B, mens de øvrige topplaceringer ligeledes gik til Electrolux støvsugere.

Testresultat:

 • Electrolux UltraOne Z8820B

2013: Icakuriren.se

Troværdighed:

3
icakuriren_logo_print

  Testet af:
  “Icakuriren.se”
  Antal testet: 10
  Pointskala: 1 – 6
  Fra: Sverige
  Årstal: 2013

 • Gå til test »

Icakuriren testede den 29 januar 2013 ti pose støvsugere. Støvsugernes evne til at suge skidt op på plast, laminat gulv, samt lange og korte tæpper blev testet. Der blev målt, hvor meget, hver enkelt støvsuger fik støvsuget op, samt vurderet ud fra lydniveau, rækkevidde, længde, håndterbarhed, performance, funktionalitet, kvalitet og generelt indtryk.

Testresultat:

 1. Miele S6230
 2. Bosch Free\’e BSGL52237
 3. Philips FC9194

2013: Bäst-i-test.se

Troværdighed:

3 Best-test_250x250

  Testet af:
  “Bäst-i-test.se”
  Antal testet: 6
  Pointskala: 1 – 10
  Fra: Sverige
  Årstal: 2013

 • Gå til test »

Bäst-i-test.se foretog i 2013 en test af 6 forskellige støvsugere. Testen blev foretaget af to “eksperter”, som til dagligt arbejder som rengøringsassistenter. De brugte hver af støvsugerne på deres arbejde og til sidst konkluderede de, hvilket støvsuger de havde været mest tilfredse med.
Vinderen blev Electrolux UltraOne Z8820, som er bygget i et rigtig godt materiale i høj kvalitet. Dens sugeperformance er absolut godkendt og rækkevidden er på hele 13 meter! Støvsugeren er en fantastisk model, som kan bruges i ethvert hjem – og som oven i købet ikke koster særlig meget!

Testresultat:

 1. Electrolux UltraOne Z8820
 2. Miele S5281
 3. Electrolux ZE310 Ergospace

2012: Tænk.dk

Troværdighed:

4
Taenk_250x250

  Testet af:
  “Tænk.dk”
  Antal testet: 88
  Pointskala: 1 – 100
  Fra: Danmark
  Årstal: 2008 – 2012

I 2012 foretog det danske forbrugermagasin Tænk.dk en omfattende test af 88 forskellige støvsuger modeller. I testen var der specielt et mærke, der dominerede, som tog otte pladser i top 10. Testens samlet konklusion er at Electrolux, simpelthen bare leverer markedets bedste støvsugere. I testen var der flere “bedst i test” modeller. Dem kan du se herunder.

Testresultat:

 • Electrolux UltraOne Z8820
 • Electrolux ZUSG3901
 • Electrolux ZUS3932B
 • Electrolux Z8820B
 • Electrolux ZUS3922G

2012: Smartson.se

Troværdighed:

3
Smartson

  Testet af:
  “Smartson.se”
  Antal testet: 10
  Pointskala: 1 – 25
  Fra: Sverige
  Årstal: 2012

 • Gå til test »

Smartson.se foretog i 2012 en test af 10 poseløse støvsugere. Testen blev foretaget ved at de ti støvsugere skulle bruges på både trægulv og forskellige tæpper. Hver støvsugers resultat blev så vurderet ud fra ydeevne, værdi, funktionalitet, design og kvalitet.
Testens vinder blev Samsung VCC8790, som roses for at være en moderne støvsuger i godt design. Betjeningsdelen er placeret på håndtaget, så man slipper for at skulle bukke sig ved brug.

Testresultat:

 1. Samsung VCC8790
 2. Philips Ergo Fit FC9256
 3. Dyson DC 29 Animal

2012: Radron.se

Troværdighed:

4
RadRon

  Testet af:
  “Råd & Rådgivning”
  Antal testet: 69
  Pointskala: 1 – 100
  Fra: Sverige
  Årstal: 2012

 • Gå til test »

Råd og Rådgivning er en svensk testside, som i 2012 foretog en test af 69 forskellige støvsugere. Testen er foretaget på flere gulvtyper, og ved den samlet vurdering af der vurderet ud fra forskellige parametre, såsom lydniveau, kvalitet osv. Testens vindere blev modellerne fra Electrolux.

Testresultat:

 1. Electrolux ZUS3932 B UltraSilencer
 2. Electrolux ZUS3901 UltraSilencer Green
 3. Electrolux ZUS3922 G

2010: Testfakta.se

Troværdighed:

4 Testfakta

  Testet af:
  “Testfakta.se”
  Antal testet: 7
  Pointskala: 1 – 5
  Fra: Sverige
  Årstal: 2010

 • Gå til test »

Det svenske testmagasin Testfakta.se foretog i 2010 en test af syv forskellige støvsugere, alle med pose. Testen er foretaget i et Engelsk laboratorium, og omfattede bl.a. støvsugning på hårdt og blødt gulv, gulvtæpper osv. Testen viser at sugeevnen ikke nødvendigvis spiller en rolle i forhold til, hvor meget skidt støvsugeren får med; vinderen fra Siemens er den model med stærkest sugeevne, mens andenpladsen er den med dårligst.

Testresultat:

 1. Siemens Parquet Z6.0 VSZ62222
 2. Electrolux Ultrasilencer ZUS3920
 3. Miele S5 Ecoline Green S5211

2009: Stiftung Warentest

Troværdighed:

4
rsz_img-stiftung_warentest

  Testet af:
  “Stiftung Warentest”
  Antal testet: 13
  Pointskala: 0,5 – 5,5
  Fra: Tyskland
  Årstal: 2009

 • Gå til test »

Tilbage i 2009 foretog det tyske testmagasin Stiftung Warentest en test af 13 støvsugere, alle fra forskellige mærker. Hver model blev vurderet ud fra støvsuning, håndtering, miljøegenskaber og holdbarhed. Bedst i test blev Miele S5 Ecoline Green, der er en af testens dyreste modeller. Miele støvsugeren opnår en score på 2,0, på en skala fra 0,5 – 5,5, hvor 0,5 er det bedste. Andenpladsen går til Bosch BSG7 1666, der ligger i tæt løb med Miele støvsugeren – og opnår en samlet score på 2,1.

Testresultat:

 1. Miele S5 Ecoline Green
 2. Bosch BSG7 1666
 3. Eio Varia R-Control Eco

Bedste støvsuger-producent

Støvsuger maerker
Vores støvsuger-partnerside Test-støvsuger.dk har foretaget en sammenligning af forskellige producenter af støvsugere. Sammenligningen er foretaget på baggrund af forbrugerrådet Tænk’s test af støvsugere fra august 2014. I denne test, er den gennemsnitlige score for de enkelte støvsuger-producenter fundet og kan man ud fra den gennemsnitlige score, set hvilken producent der generelt klarer sig bedst.

Som det kan ses på billedet klarer Electrolux sig bedst, med en gennemsnitlig score på 70,4 ud af 100. Ikke langt fra kommer Miele, som også er den producent, der har haft flest modeller testet.

Testvindende støvsugere

Hvilke støvsugere er blevet kåret som “bedst i test”? Vi har herunder samlet de modeller der har fået denne kåring – og lavet en beskrivelse af dem.

Electrolux UltraSilencer Green ZUSGREEN

Electrolux ZUSGREEN

4.5

– 34 anmeldelser
Online Pris: 1.349 kr

Testvinder hos:
ETM TestMagazin 2013

I denne artikel har vi taget et nærmere kig på Electrolux ZUSGREEN som er en meget støjsvag støvsuger, der både får gode anmeldelser og klarer sig godt i test!

Test af Elextrolux ZUSGREEN: Støvsugeren har været involveret i enkelte test. Dem kan du læse mere om herunder.

 • ETM TestMagazin 2013: I 2013 foretog den tyske testside ETM TestMagazin en test af støvsugere, hvor Electolux ZUSGREEN løb med titlen som “bedst i test”. Den opnåede en score på 91,9 ud af 100 og bliver foruden kåringen som “testvinder” også kåret som den mest lydsvage støvsuger. Herudover bliver den beskrevet som manøvredygtig og kratfuld.

Om: ZUSGREEN er en del af Electrolux’ støjfrie serie af støvsugere, kaldet “UltraSilence”. Derved er den blandt markedets mest støjsvage støvsugere og har således et støjniveau på kun 61 dB, hvor en almidnelig støvsuger til sammenligning har et lydniveau på omkring 75 dB.
ZUSGREEN er med en motoreffekt på 1000 watt, i energiklasse B. Dens rengøringsevne på hårdt gulv er i klasse A, hvilket er rigtig godt, mens dens rengøringsevne på gulvtæppe er i klasse C, hvilket også er noget af det bedste du finder på markedet. Generelt er rengøringsevnen på gulvtæppe ikke særlig god hos støvsugere.
Electrolux ZUSGREEN har en god arbejdsradius på 12 meter og er desuden med en god støvemmissions evne i klasse A.

ZUSGREEN er en miljørigtig støvsuger, der foruden at have et lavt energiforbrug også udmærker sig miljørigtigt ved at være fremstillet af 55 % genbrugsplast. Følgende tilbehør fås med: Parketmundstykke, møbelmundstykke og fugemundstykke.

Specifikationer:

 • Rengøringsevne hårdt gulv: A
 • Rengøringsevne gulvtæppe: C
 • Energiklasse: B
 • Støvemission: A
 • Motoreffekt: 1000 watt
 • Lydniveau: 61 db
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Genbrugsplast: 55 %

Anmeldelser:: Electrolux ZUSGREEN får rigtig gode anmeldelser af forbrugerne, i de anmeldelser vi har fundet. Hos den tyske webshop Amazon.de er støvsugeren blevet anmeldt af 34 personer og er i gennemsnit blevet vurderet til 4,5 ud af 5, hvilket er meget højt!
Denne gode score formår kun de færreste støvsugere at opnå.

Electrolux UOECO

Electrolux UOECO

4.8

– 13 anmeldelser
Online Pris: 1.849 kr

Testvinder hos:
ETM TestMagazin 2013

Udgået: Electrolux UOECO er desværre udgået fra markedet.

Electrolux UOECO er en af populær støvsuger, der både formår at få gode anmeldelser og klare sig godt i test. Her vil vi fortælle nærmere om de testresultater som støvsugeren opnår, samt dens specifikationer og forbrugeranmeldelser.

Test af Electrolux UOECO: Herunder har vi samlet de test som Electroluxl støvsugeren har været involveret i.

 • ETM TestMagazin 2013: I en test foretaget af ETM TestMagazin i 2013 opnår Electrolux UOECO en meget høj score på 93,4 ud af 100. Det placerer den i kategorien “meget god”, hvilket kun de færreste støvsugere opnår. UOECO opnår titlen som “bedst i test” og slår blandt andet topmodeller såsom Miele S8390.

Om: Electrolux UOECO er en strømbesparende støvsuger med en motoreffekt på 1250 watt og en sugeeffekt på 350 watt. Det er en allergivenlig model, hvilket blandt andet skyldes dens filter, der er et HEPA filter, som indfanger 99,95 % af alle støvpartiklerne som støvsugeren suger op. Electrolux støvsugeren har en stor kapacitet på 5 liter og en god arbejdsradius på 12 meter. Dens lydniveau ligger på 70 dB og den er med LED display og parkeringsfunktion, både horisontalt og vertikalt.

Specifikationer:

 • Motoreffekt: 1250 watt
 • Sugeeffekt: 350 watt
 • Filter: HEPA 13
 • Lydniveau: 70 dB
 • LED display: Ja
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • Posestørrelse: 5 liter

Anmeldelser: Electrolux støvsugeren er en af de støvsugere, der får de bedste anmeldelser af forbrugerne. Hos den tyske webshop Amazon.de er den blevet anmeldt af 13 personer, som i gennemsnit giver den en bedømmelse på 4,8 ud af 5. Det er en perfekt score, som kun de færreste støvsugere opnår og dette indikerer at kundetilfredsheden er i top.

Electrolux ZB5012

Electrolux ZB5012

4.4

– 85 anmeldelser
Online Pris: 1.799 kr

Testvinder hos:
Råd & Rådgivning 2013
Icakuriren.se 2014

Electrolux ZB5012 er en af topmodellerne i Europa blandt håndstøvsugere. Her ser vi nærmere på, hvilke test den har vundet, samt hvordan anmeldelserne af håndstøvsugeren er.

Test af Electrolux ZB5012: Herunder fortæller vi kort om de test som Electrolux ZB5012 er blevet kåret som “bedst i test” i.

 • Råd & Rådgivning 2013: I 2013 foretog den svenske testside Råd & Rådgivning en omfattende test af otte håndstøvsugere. Her blev ZB5012 fra Electrolux kåret som testvinder med en overlegen pointscore på 56 ud af 100, mens andenpladsen der går til Dyson DC45 må nøjes med 51 point.
 • Icakuriren.se 2014: I 2014 foretog også den svenske tetside Icakuriren.se en test, hvor Electrolux ZB5012 var involveret. Her blev denne håndstøvsugere ligeledes kåret som bedst i test med en score på 4 ud af 5.

Om: Electrolux fremstiller nogen af de førende håndstøvsugere på markedet, hvor deres ErgoRapido serie er Europas bedst sælgende. Electrolux ZB5012 er en af topmodellerne, hvilket dens anmeldelser og testscore værner om.
Electrolux ZB5012 adskiller sig fra markedets øvrige håndstøvsugere ved at have en særdeles lang driftstid på 60 minutter, hvor andre modeller typisk har en driftstid på omkring 30 minutter. Håndstøvsugeren har et kraftfuldt Li-ion batteri, der har en kort opladningstid på 4 timer. Sugeeffekten for støvsugeren er på 22 watt og dens nettovægt ligger på 3,6 kg.
Hvis du ønsker en kraftig håndstøvsuger med en lang driftstid – hvor prisen dog også ligger i den højere prisklasse, så er Electrolux ZB5012 et godt valg.

Specifikationer:

 • Sugeeffekt: 22 watt
 • Poseløs: Ja
 • Batteri-type: Li-ion
 • Driftstid: 60 min
 • Opladningstid: 240 min
 • Nettovægt: 3,6 kg
 • Beholder-kapacitet: 0,8 liter

Anmeldelser: Electrolux ZB5012 er en populær håndstøvsuger, der hos den tyske webshop Amazon.de er blevet vurderet til 4,4 ud af 5, hvilket er en rigtig god score. Denne score indikerer at tilfredsheden med håndstøvsugeren er meget høj!

FAQ

Har du et spørgsmål til dit valg af støvsuger? Måske bliver det besvaret i vores FAQ herunder.

Skal jeg vælge en Miele støvsuger?
Skal jeg vælge en Electrolux støvsuger?
Skal jeg vælge en Nilfisk støvsuger?
Hvilken allergivenlige støvsuger er bedst?
Hvornår er en støvsuger allergivenlig?
Hvilken støvsuger er mest stillegående?

Skriv en kommentar

kommentarer

Hella
maj 7th, 2014 at 2:25 pm

Har altid haft Miele støvsugere, som jeg ser som det bedste støvsuger mærke og det vil jeg fortsætte med.

På nuværende tidspunkt har jeg en Miele S5211 som fungerer upåklageligt. Jeg har primært trægulv, men også enkelte gulve. Støvsugeren er stille, hvilket den har været hver gang i det år jeg har haft den. Det er nemt at skifte posen.
Ledningsoprullen er god og støvsugeren ruller pænt på gulvet. Det eneste jeg kunne klage over er opbevaringsrummet for tilbehøret, som virker lidt løs.

Som nævnt har jeg mest trægulve i mit hjem, hvor støvsugeren fungerer godt. Har du mange tæpper i dit hjem vil jeg dog anbefale en støvsuger der er bedre egnet til at støvsuge dem.

5
Søren Jensen
juli 29th, 2014 at 12:42 am

Vores knap fem år gamle Electrolux UltraOne købte vi pga Tænks test, der ikke efterlod nogen tvivl om, at mærket var det bedste på markedet.
Nu er den klar til at blive dumpet på genbrugspladsen.
Først knækkede det lille multifunktions-mundstykke, og efter et par år begyndte slangen at hive luft ind ved koblingsstykket på støvsugeren, så den piver konstant. Derefter knækkede selve støvsugerhovedet – et nyt kostede lidt over 300 kr. Indikatorlamperne for filter og pose har ikke virket i lang tid og i dag knækkede knappen til åbning af poserummet.
Men hey… Den suger stadig godt!

0
Nicolai
september 24th, 2014 at 6:45 pm

Vil også gerne melde mig i koret over ejere af en dårlig UltraOne.
Slappe knapper, der mister sit print, ualmindeligt slapt lednings oprul helt fra ny af, har skiftet både håndtag og mundstykke fordi de knækkede og nu er den brændt helt sammen, 3 år gammel…
Så jeg hopper også på Miele vognen.
Happy cleaning, Nicolai

0
peter
februar 22nd, 2015 at 4:45 pm

Købte Electrolux ultraone på baggrund af test. Den er utæt ved poseindsug så skidtet kommer udenfor posen.
I dag efter 3år vil den ikke mere. Køber fremover på basis af brugererfaringer-ikke tests.

0
Klaus Bachmann
februar 22nd, 2015 at 5:48 pm

Hej Peter, tak fordi du deler dine erfaringer.
Der tegner sig efterhånden et generelt billede af, at støvsugerne fra Electrolux ikke er i særlig høj kvalitet over længere tid, selvom de klarer sig godt i test.

0

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes