✓ Test-nu.dk samler test og finder de bedste produkter

Dansk FlagNorsk FlagSvensk Flag

Støvsuger Test 2014 – Find den bedste støvsuger

Hvilken støvsuger klarer sig bedst i test? Det har vi undersøgt på Test-nu.dk, hvor vi har samlet de test, der er foretaget af støvsugere og fundet frem til, hvilke der klarer sig bedst.
Herunder kan du se, hvilke støvsugere der kåres som “bedst i test” og, hvilke der får gode anmeldelser af forbrugerne.

Hvilken støvsuger-producent anbefaler du?

Testvinder
Alm. Støvsuger:

✓ Tænk.dk 2013
(2)
Electrolux
ZUSORIGINB

Electrolux ZUSORIGINB støvsugerDKK 1.420,-

Testvinder
Alm. Støvsuger:

✓ DR.dk 2014
(296)
Siemens
VSQ4GP1268

Siemens VSQ4GP1268DKK 1.497,-

Testvinder:
Håndstøvsuger:

✓Råd & Rön 2013
(73)
Electrolux
ZB5012

Electrolux ZB5012støvsugerDKK 1.799,-

Testvinder
Alm. Støvsuger:

✓ Tænk.dk 2013
(0)
Electrolux
ZUOORIGINR

Electrolux <br />
ZUOORIGINR støvsugerDKK 1.999,-

Vi anbefaler
Alm. Støvsuger:

✓ Gode anmeldelser
(4)
Miele
Complete C3

Miele Complete C3 støvsugerDKK 2.349,-

Bemærk: Flere forbrugere fortæller i kommentarfeltet (se længere nede), at de ikke er tilfredse med deres Electrolux støvsuger og disse er i “gennemført dårlig kvalitet”. Generelt skal du være opmærksom på, at test ikke fortæller noget om, hvor god holdbarheden er for en støvsuger – men i stedet, hvor god den er til at støvsuge her og nu. Generelt er Miele den producent der er bedst kendt for sin holdbarhed – med en testet levetid på 20 år.

Hvilken støvsuger anbefaler forbrugerne? I vores afstemning har over 500 personer stemt om, hvilket støvsuger mærke de anbefaler. Top 3 er:

 1. Miele (anbefales af 40 %)
 2. Nilfisk (anbefales af 25 %)
 3. Electrolux (anbefales af 14 %)
Herunder kan du se den støvsuger, vi har kåret som “overall” vinder, ud fra test.

Test-nu.dk anbefaler støvsugeren:

Siemens VSQ4GP1268
Støvsuger test
- 304 anmeldelser
Vejl. Butikspris: 1.899 kr
Online Pris: 1.499 kr

Testvinder hos:
DR.dk 2014
Tænk.dk 2013 (andenplads)

Citat om støvsugeren:

“En “djævel” af en støvsuger. Trods sin ringe vægt og sit kompakte ydre, tager den virkelig fat. Den suger simpelthen formidabelt og sender 100% støvfri luft ud i rummet. Mine varmeste anbefalinger”

– Fra WhiteAway.com

Derfor anbefaler vi Siemens VSQ4GP1268: Efter EU i september 2014 indførte, at støvsugere maksimalt må have en motoreffekt på 1600 watt, har markedet ændret sig fuldstændigt og de tidligere test, der er foretaget er stort set ubrugelige. Derfor har vi kun set på de nyeste i vores valg af støvsuger. På Test-nu.dk har vi kåret Siemens VSQ4GP1268 som den bedste støvsuger. Der gør vi på baggrund af, at den har vundet DR.dk’s test af støvsugere i 2014. VSQ4GP1268 har vundet denne test fra DR.dk, fik den også en delt førsteplads i forbrugerrådet Tænk’s støvsuger test fra 2012.
Herudover har Siemens støvsugeren fået meget gode anmeldelser af forbrugerne, hvilket du kan læse mere om længere nede.

Om: Siemens VSQ4GP1268 har en effekt på kun 1200 watt, hvilket betyder det er en miljøvenlig model, der overholder de nye regler inden for støvsugere, der trådte i kraft i 2014. Den er med HEPA filter, som indkapsler støvet og har en aktionsradius på 10 meter. Volumen for støvsugeren er på 5 liter og dens lydniveau er på op til 74 dB.

Siemens VSQ4GP1268 har en støvemission i klasse A, hvilket betyder den er god til at holde på støvet, når det først er suget op. Dens rengøringsevne på hårdt gulv er i klasse B, mens dens støvopsamling på gulvtæppe er i klasse C.

Du kan læse mere om støvsugeren hos Siemens-Home.dk.

Specifikationer:

 • Effekt: 1200 watt
 • Lydniveau: 74 dB
 • Sugestyrkeregulering: Ja
 • Teleskoprør: Ja
 • Antal hjul: 3
 • Arbejdsradius: 10 meter
 • Posekapacitet: 5 liter
 • Filter: HEPA 12
 • Energieffektivitet: D
 • Støvopsamling på gulvtæppe: C
 • Støvopsamling på hårdt gulv: B
 • Vægt: 4,7 kg

Anmeldelser: Siemens støvsugeren VSQ4GP1268 er hos den tyske webshop Amazon.de blevet anmeldt af hele 304 forbrugere, som i gennemsnit vurderer produktet til 4,4 ud af 5. Det er en meget høj score, som fortæller at kundetilfredsheden med dette produkt er meget høj.

Siemens støvsugeren er også blevet anmeldt hos den danske hvidevare forhandler WhiteAway. Her bliver den anmeldt af 4 forbrugere, der i gennemsnit vurderer den til 4,8 ud af 5. Der udtrykkes meget stor tilfredshed med støvsugeren, som blandt andet bliver beskrevet således:

“Meget lydløs, og super god sugeevne. Støvsuger slangen er lige kort nok, men man vender sig hurtigt til det. Husk lige at “overføre” mundstykker fra den gamle maskine, da de ikke følger med til Q4.0. Alt i alt en super maskine.”

Fortæl andre om, hvilken producent af støvsugere du anbefaler / ikke anbefaler ved at besvare afstemningen herunder. Fortæl gerne nærmere i vores kommentarfelt, som du finder nederst på siden.

Hvilket støvsuger mærke har du været utilfreds med?

View Results

Loading ... Loading ...

Hvilket mærke til støvsugere anbefaler du?

View Results

Loading ... Loading ...

Test af støvsugere

Herunder kan du få et overblik over, hvilke test der er foretaget af støvsugere i de seneste. Vi fortæller nærmere om hver enkelt test og hvilke støvsugere der får topplaceringer.

Se også vores artikler om:

2014: Aftonbladet.se

Den svenske side Aftonbladet.se foretog i november 2014 en test af seks støvsugere, der alle opfylder de nyeste energikrav fra EU. De fleste af testens støvsugere får ros for at have en god sugeevne – men det der adskiller dem, er deres lyd, manøvrering og ledningslængde. Ingen støvsugere i testen opnår en maksimal, men alle klarer sig godt – bortset fra én. Bedst i test bliver Miele Compact C2 EcoLine HEPA, som får en score på 4 ud af 5. Miele støvsugeren er let og kompakt og med et støjniveau i den lavere ende. På en delt andenplads kommer Electrolux Ultrasilencer ZUSORIGINR og Bosch Free’e BSGL5331, der ligesom testvinderen fra Miele opnår en score på 4 ud af 5.
På aftonbladet.se kan du læse om hele testen af støvsugere.

Testresultat:

 1. Miele Compact C2 EcoLine HEPA
 2. Bosch Free’e BSGL5331
 3. Electrolux Ultrasilencer ZUSORIGINR

2014: Tænk.dk

Da EU fra 1. september 2014 har indført, at de støvsugere, der produceret maksimalt må have en effekt på 1600 watt, har forbrugerrådet Tænk opdateret deres test, så de støvsugere med højere effekt nu er fjernet. Det betyder, at der er nye modeller som får topplaceringerne. De to støvsugere, der får højest score er Electrolux ZG8800 UltraOneGreen og Siemens VSQ4GP1268, der opnår en samlet score på 76 ud af 100. Begge testvindere får stor ros for deresstøvfiltrering og holdbarhed. Herudover bliver Electrolux støvsugeren også særlig meget rost for sin støvsugning og sit energiforbrug.
Du kan læse om hele den danske støvsuger test hos Tænk.dk.

Testresultat:

 1. Electrolux ZG8800 UltraOneGreen
 2. Siemens VSQ4GP1268
 3. Miele S8330 Parket Hepa

2013: RadRon.se

RadRon.se er et stort svensk testmagasin, der foretager meget præcise og gode test. I juni 2013 testede siden 48 støvsugere, med Electrolux i toppen, som de bedste modeller. Næsten alle modeller i testen fik højeste bedømmelse for sin holdbarhed. Men når det kom til støvsugning på tynde måtter, hårde gulve og tykke måtter, var der en klar adskillelse i resultaterne fra model til model. Tidligere markedsførte støvsugeproducenterne sig med, at deres støvsugere havde høj effekt, hvilket skulle give bedre sugeeffekt, hvilket dog ikke er sandt. Nu sker der næsten det omvendte på markedet, at producenterne proklamerer med, hvor lidt energi deres støvsugere brugere og hvor miljøvenlige de derved er. Testvinder blev Electrolux UOORIGINWR UltraOne. Andenpladsen gik til Electrolux ZUS 3922, mens tredjepladsen ligeledes gik til en Electrolux støvsuger.
Du kan læse om hele støvsuger testen her.

Testresultat:

 1. Electrolux UOORIGINWR UltraOne
 2. Electrolux ZUS 3922
 3. Electrolux UMORIGIN UltraOne MiniG

2013: Tænk.dk

Forbrugerbladet Tænk foretog i 2013 en omfattende test af hele 106 almindelige støvsugere. Den dyreste model i testen havde en pris på 4.000 kr, men testens vinder blev en model, der har en pris på lidt over 1500 kr. Testvinderen blev Electrolux UltraOne Z8820B, mens de øvrige topplaceringer ligeledes gik til Electrolux støvsugere.
Du kan købe dig adgang til hele testen på Tænk.dk.

Testresultat:

 • Electrolux UltraOne Z8820B

2013: Icakuriren.se

Icakuriren testede den 29 januar 2013 ti pose støvsugere. Støvsugernes evne til at suge skidt op på plast, laminat gulv, samt lange og korte tæpper blev testet. Der blev målt, hvor meget, hver enkelt støvsuger fik støvsuget op, samt vurderet ud fra lydniveau, rækkevidde, længde, håndterbarhed, performance, funktionalitet, kvalitet og generelt indtryk.

Testresultat:

 1. Miele S6230
 2. Bosch Free\’e BSGL52237
 3. Philips FC9194

2013: Bäst-i-test.se

Bäst-i-test.se foretog i 2013 en test af 6 forskellige støvsugere. Testen blev foretaget af to “eksperter”, som til dagligt arbejder som rengøringsassistenter. De brugte hver af støvsugerne på deres arbejde og til sidst konkluderede de, hvilket støvsuger de havde været mest tilfredse med.
Vinderen blev Electrolux UltraOne Z8820, som er bygget i et rigtig godt materiale i høj kvalitet. Dens sugeperformance er absolut godkendt og rækkevidden er på hele 13 meter! Støvsugeren er en fantastisk model, som kan bruges i ethvert hjem – og som oven i købet ikke koster særlig meget!

Testresultat:

 1. Electrolux UltraOne Z8820
 2. Miele S5281
 3. Electrolux ZE310 Ergospace

2012: Tænk.dk

I 2012 foretog det danske forbrugermagasin Tænk.dk en omfattende test af 88 forskellige støvsuger modeller. I testen var der specielt et mærke, der dominerede, som tog otte pladser i top 10. Testens samlet konklusion er at Electrolux, simpelthen bare leverer markedets bedste støvsugere. I testen var der flere “bedst i test” modeller. Dem kan du se herunder.

Testresultat:

 • Electrolux UltraOne Z8820
 • Electrolux ZUSG3901
 • Electrolux ZUS3932B
 • Electrolux Z8820B
 • Electrolux ZUS3922G

2012: Smartson.se

Smartson.se foretog i 2012 en test af 10 poseløse støvsugere. Testen blev foretaget ved at de ti støvsugere skulle bruges på både trægulv og forskellige tæpper. Hver støvsugers resultat blev så vurderet ud fra ydeevne, værdi, funktionalitet, design og kvalitet.
Testens vinder blev Samsung VCC8790, som roses for at være en moderne støvsuger i godt design. Betjeningsdelen er placeret på håndtaget, så man slipper for at skulle bukke sig ved brug.
Se hele testens resultat her.

Testresultat:

 1. Samsung VCC8790
 2. Philips Ergo Fit FC9256
 3. Dyson DC 29 Animal

2012: Radron.se

Råd og Rådgivning er en svensk testside, som i 2012 foretog en test af 69 forskellige støvsugere. Testen er foretaget på flere gulvtyper, og ved den samlet vurdering af der vurderet ud fra forskellige parametre, såsom lydniveau, kvalitet osv. Testens vindere blev modellerne fra Electrolux.
Fuld adgang til testen koster 35 kr og kan købes her.

Testresultat:

 1. Electrolux ZUS3932 B UltraSilencer
 2. Electrolux ZUS3901 UltraSilencer Green
 3. Electrolux ZUS3922 G

2010: Testfakta.se

Det svenske testmagasin Testfakta.se foretog i 2010 en test af syv forskellige støvsugere, alle med pose. Testen er foretaget i et Engelsk laboratorium, og omfattede bl.a. støvsugning på hårdt og blødt gulv, gulvtæpper osv. Testen viser at sugeevnen ikke nødvendigvis spiller en rolle i forhold til, hvor meget skidt støvsugeren får med; vinderen fra Siemens er den model med stærkest sugeevne, mens andenpladsen er den med dårligst.
Du kan læse om hele testen på Testfakta.se

Testresultat:

 1. Siemens Parquet Z6.0 VSZ62222
 2. Electrolux Ultrasilencer ZUS3920
 3. Miele S5 Ecoline Green S5211

2009: Stiftung Warentest

Tilbage i 2009 foretog det tyske testmagasin Stiftung Warentest en test af 13 støvsugere, alle fra forskellige mærker. Hver model blev vurderet ud fra støvsuning, håndtering, miljøegenskaber og holdbarhed. Bedst i test blev Miele S5 Ecoline Green, der er en af testens dyreste modeller. Miele støvsugeren opnår en score på 2,0, på en skala fra 0,5 – 5,5, hvor 0,5 er det bedste. Andenpladsen går til Bosch BSG7 1666, der ligger i tæt løb med Miele støvsugeren – og opnår en samlet score på 2,1.
Du kan læse mere om testen på Test.de.

Testresultat:

 1. Miele S5 Ecoline Green
 2. Bosch BSG7 1666
 3. Eio Varia R-Control Eco

Bedste støvsuger-producent

Støvsuger maerker
Vores støvsuger-partnerside Test-støvsuger.dk har foretaget en sammenligning af forskellige producenter af støvsugere. Sammenligningen er foretaget på baggrund af forbrugerrådet Tænk’s test af støvsugere fra august 2014. I denne test, er den gennemsnitlige score for de enkelte støvsuger-producenter fundet og kan man ud fra den gennemsnitlige score, set hvilken producent der generelt klarer sig bedst.

Som det kan ses på billedet klarer Electrolux sig bedst, med en gennemsnitlig score på 70,4 ud af 100. Ikke langt fra kommer Miele, som også er den producent, der har haft flest modeller testet.

Typer af støvsugere

Der er mange forskellige typer af støvsugere på markedet, hvilket gør at man kan få en model, der er tilpasset lige præcis ens behov. I forbindelse med vores partnerside Test-støvsuger.dk har vi fået stort viden om forskellige støvsuger modeller. Herunder kårer vi de modeller, vi mener er de bedste i de forskellige kategorier.

Vax Zen Head Cylinder – God poseløs støvsuger

Vax Zen Powered Head Cylinder poseløs støvsuger
Vax Zen Cylinder er en poseløs støvsuger i den dyre ende, der på flere punkter adskiller sig fra konkurrerende modeller. Vax Zen har en meget højere sugeeffekt, større kapacitet og et lavere lydniveau end de fleste andre poseløse støvsugere i samme prisklasse.

 • Motoreffekt: 1400 watt
 • Sugeeffekt: 350 watt
 • Kapacitet: 2,6 liter
 • Lydniveau: 74 dB

Vax Zen Head Cylinder kan købes for 2.289 kr hos WhiteAway.com

Skulle vi udvælge en billigere poseløs støvsuger, vi også mener er i høj kvalitet ville vi vælge Adelberg AVC152C, der kan fås for 749 kr hos WhiteAway.com.

Poseløse støvsugere – generelt: Grunden til at mange vælge en poseløs støvsuger, fremfor en traditionel model, er fordi de kræver mindre vedligeholdelse. Mens en almindelig støvsuger jævnligt skal have udskiftet sin støvsugerpose, behøver poseløse- ikke dette besvært og disse ekstra omkostninger.
Til gengæld er poseløse støvsugere genrelt også dyrere og er ikke ligeså udviklet som traditionelle. Det ses ved, at de har en lavere sugeeffekt, en mindre kapacitet og et højere lydniveau. Mens en almindelig støvsuger typisk har et lydniveau på 70 – 75 dB, er den på 79-85 hos de fleste poseløse modeller, hvilket er en tydelig mærkbar forskel.

Electrolux ZB5012 – bedste håndstøvsuger

Electrolux ZB5012
Ud fra test og anmeldelser har vi på Test-nu.dk bedømt Electrolux ErgoRapido ZB5012 til at være den bedste håndstøvsuger på markedet. ErgoRapido serien fra Electrolux er den bedst sælgende håndstøvsuger-serie i Europa, hvilket formentlig skyldes modellernes høje kvalitet.
ZB5012 er på flere punkter en god håndstøvsuger, der adskiller sig fra mange af markedets øvrige modeller. Den har blandt andet en væsentlig længere driftstid pr. opladning, på hele 60 minutter, hvor den gennemsnitlig håndstøvsuger har 15-35 minutter. Herudover har den kort opladningstid på fire timer og er med tre sugestyrker.
ZB5012 blev kåret som testvinder i svenske Råd & Rådgivnings test fra 2013.

 • Batteri: 25,2 volts Li-ion
 • Sugeeffekt: 22 watt
 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 4 timer

Electrolux ZB5012 kan købes hos Wupti.com for 1.799 kr

Om håndstøvsugere generelt: Der findes forskellige typer af håndstøvsugere. Primært skelner man mellem følgende tre:

 • Små håndstøvsugere uden skaft
 • Selvstående håndstøvsugere med skaft
 • 2-i-1 håndstøvsugere der kan benyttes med- og uden skaft

Små håndstøvsugere uden skaft: De små modeller uden skaft er bedst egnet til hurtig rengøring, eksempelvis på spisebordet, i bilen eller lignende, da de har en meget kort driftstid på 10-20 minutter.

Selvstående håndstøvsugere med skaft: Kan bruges til rengøring af rum, men i større husstande er de ikke velegnet da driftstiden typisk kun er på 15 – 35 minutter. Nogle modeller kan dog klare op til 60 minutter.

2-i-1 håndstøvsugere: Er de to overstående typer kombineret, således disse håndstøvsugere kan bruges til begge formål.

Alle håndstøvsugere benytter batteri, hvilket gør dem alsidige og velegnet til hurtigt at rengøre mindre steder. Der er forskel på, hvilket batteri de er udstyret med; det kan enten være et NiMH batteri eller et Li-ion batteri.
Li-ion batterier er bedst, men håndstøvsugere med disse er typisk også dyrere. Fordelen ved disse batterier er, at de har en kort opladningstid på (typisk) 4 timer og holder længere før de skal skiftes ud.
NiMH batteri derimod har en opladningstid på typisk 16 timer.

Batterier kan have forskellige volt. Volt fortæller, hvor kraftfuldt batteriet er, så jo flere volt jo bedre – dog er volt ikke alt. Håndstøvsugere uden skaft har et batteri med typisk 9-12 volt, mens den er på 18 – 30 volt hos håndstøvsugere med skaft.

Vores favorit håndstøvsuger uden skaft er Nilfisk Handy Premium, der kan fås for 538 kr hos WhiteAway.com.

Allergivenlige støvsugere

De fleste støvsugere er udstyret med et HEPA 12 filter, som indfanger 99,5 % af alle støvpartikler. Det er ikke et godt nok filter, til at støvsugeren er allergivenlig.
Allergivenlige støvsugere har et HEPA 13 eller HEPA 14 filter, som indfanger endnu flere støvpartikler end HEPA 12. Så mange støvpartikler indfanger de forskellige filtere:

 • HEPA 12: 99,5 %
 • HEPA 13: 99,95 %
 • HEPA 14: 99,995 %

Det betyder, at hvis støvsugeren suger 100.000 støvpartikler op, vil så mange støvpartikler undslippe ved de forskellige filtere:

 • HEPA 12: 500
 • HEPA 13: 50
 • HEPA 14: 5

Der findes mange støvsugere på markedet der er udstyret med et HEPA 13 filter og derved er allergivenlige. Dog har kun ganske få et HEPA 14 filter.
Nilfisk Elite Comfort støvsuger
Vores favorit allergivenlig støvsuger er Nilfisk Elite Comfort, som er en af de få modeller der er udstyret med et HEPA 14 filter. Det er en effektiv støvsuger med en sugeeffekt på 402 watt og en stor arbejdsradius på 13,2 meter.

Nilfisk Elite Comfort kan købes for 2.792 kr på WhiteAway.com

Hvilken støvsuger anbefaler du?

Hvilken støvsuger har du gode/dårlige erfaringer med? Hjælp andre forbrugere, ved at fortælle nærmere i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar

kommentarer

Fortæl om dit køb i kommentarfeltet herunder

 1. Har altid haft Miele støvsugere, som jeg ser som det bedste støvsuger mærke og det vil jeg fortsætte med.

  På nuværende tidspunkt har jeg en Miele S5211 som fungerer upåklageligt. Jeg har primært trægulv, men også enkelte gulve. Støvsugeren er stille, hvilket den har været hver gang i det år jeg har haft den. Det er nemt at skifte posen.
  Ledningsoprullen er god og støvsugeren ruller pænt på gulvet. Det eneste jeg kunne klage over er opbevaringsrummet for tilbehøret, som virker lidt løs.

  Som nævnt har jeg mest trægulve i mit hjem, hvor støvsugeren fungerer godt. Har du mange tæpper i dit hjem vil jeg dog anbefale en støvsuger der er bedre egnet til at støvsuge dem.

  5
 2. Vores knap fem år gamle Electrolux UltraOne købte vi pga Tænks test, der ikke efterlod nogen tvivl om, at mærket var det bedste på markedet.
  Nu er den klar til at blive dumpet på genbrugspladsen.
  Først knækkede det lille multifunktions-mundstykke, og efter et par år begyndte slangen at hive luft ind ved koblingsstykket på støvsugeren, så den piver konstant. Derefter knækkede selve støvsugerhovedet – et nyt kostede lidt over 300 kr. Indikatorlamperne for filter og pose har ikke virket i lang tid og i dag knækkede knappen til åbning af poserummet.
  Men hey… Den suger stadig godt!

  0
 3. Vil også gerne melde mig i koret over ejere af en dårlig UltraOne.
  Slappe knapper, der mister sit print, ualmindeligt slapt lednings oprul helt fra ny af, har skiftet både håndtag og mundstykke fordi de knækkede og nu er den brændt helt sammen, 3 år gammel…
  Så jeg hopper også på Miele vognen.
  Happy cleaning, Nicolai

  0

Kommentér